top of page

The Full Story

Om Vägs Ände

....

20230812VägsÄnde0097.jpg

Hej!

För åtta år sedan tog vi våra väskor och flyttade från staden till Larv.

"Larv? Vad är det för ställe..." fick vi ofta höra och i början får vi medge att tystnaden och vildsvinsspåren var något skrämmande.

Platsen och människorna i bygden har utvecklat och format oss till att vi idag kan säga att vi landat och funnit vår plats på jorden, just här - vid vägs ände.

Vision

Något vi tycker är bland det finaste här på landet är att man umgås över generationerna. Därför vill vi skapa en plats där människor kan fortsätta att mötas till toner av musik, mat och konst. 

Vi vill ta hit artister som vidgar våra vyer, mat som skapar samtalsämnen mellan rätterna och konst som berör. Allt i en annorlunda miljö som får Er att vilja stanna kvar en stund till och längta tillbaka.

Hoppas vi ses i Larv!

/Matilda & Joakim med familj och vänner

20230812VägsÄnde0072.jpg
20230812VägsÄnde0115.jpg

Social hållbarhet

Ensam är inte alltid stark - vi tror på att människor behöver mötas, upptäcka och umgås! Därför har vi skapat en plats där konsten, maten och musiken utgör en grund för människor att samlas kring. 

 

Hos oss språk- och arbetstränar människor som av någon anledning inte kommit in på den reguljära arbetsmarknaden. Vi tror på varje människas förmåga och anser att det är en ynnest att få möjligheten att arbeta med människor från olika kulturer. Detta ger oss perspektiv och inspiration till att utveckla verksamheten.

Vill du arbetsträna hos oss?

Ekologisk hållbarhet

Vi utgår från det vi har, eller återanvänder det som kan ses som förbrukat. Med kreativitet återbrukar och up-cyklar vi tex gamla jordbruksmaskiner till nya produkter. Det gamla tröskverket har blivit bar och Ljudbordet är en omgjord halmhackare. Vi lappar och lagar istället för att bygga nytt. 

20230812VägsÄnde0106.jpg

Ekologisk hållbarhet

Vi utgår från det vi har, eller återanvänder det som kan ses som förbrukat. Med kreativitet och envishet återbrukar och up-cyklar vi gamla byggnader på gården till nya platser som kan erbjuda nya funktioner. Ladan har blivit konsertlokal och restaurang, snickarboden har blivit boende och det gamla tröskverket har gjorts om till bardisk. Vi lappar och lagar före vi väljer att byta ut till nytt material och älskar att ärva, gå till skroten eller loppisen. 

Vi vill tro att det är just detta förhållningssätt som fått vårt ställe att bli en gnutta unikt och annorlunda.

20230812VägsÄnde0019.jpg
20230812VägsÄnde0007.jpg

Lokal kraft

Runt omkring oss här på Vara-schlätten växer det så det knakar. Vi använder oss av lokala råvaror från bland andra Bondens skafferi och Bitterna skafferi.

Är du matproducent i våra trakter?

Vi söker fler lokala samarbeten

bottom of page