top of page

fre 12 juli

|

Larv

Textil konstvernissage & middag

Avnjut en middag på Vägs Ände och möt textilkonstnären Jessica Johannesson, född (1980) och uppvuxen i Dalsland. Numera är hon verksam konstnär i Göteborg. Hennes verk finns representerade hos Statens konstråd, Göteborgs Stad och nu på besök i Larv.

Textil konstvernissage & middag
Textil konstvernissage & middag

Tid och plats

12 juli 2024 17:00 – 21:00

Larv, Larv Kåryd 1, 534 62 Larv, Sverige

Om evenemanget

Vänligen OSA till evenemanget för att boka din plats till middagen och venissagen. Vernissagen startar 17:00 och middagen startar runt 18:00. Vid allergier kontakta oss 4 dagar innan. 

Biografi:

I Jessica Johannessons konst bygger tråden historier och verken kretsar ofta kring skörhet, trauma, sårbarhet och kropp. Hon undersöker allmänmänskliga tillstånd och ger dem form och struktur. Mycket i de färdiga verken, såsom i hennes arbetsprocess, handlar om kontroll och avsaknaden av kontroll. Hon ser sitt arbete som en poetisk sammanställning om åratal präglade av ett nödvändigt behov av att sammanfoga trådar till helheter, och finner ofta inget intresse av att sätta en skiljelinje mellan henne som person – det som hon är med om i sin vardag – och det hon uttrycker i sina skulpturer. Att använda erfarenheter, betraktelser eller känslotillstånd för att bygga form finner hon alldeles nödvändigt.

Jessica Johannesson är född (1980) och uppvuxen i Dalsland. Numera är hon verksam konstnär i Göteborg. Hon är utbildad i Textil konst, 2007–2012, på Högskolan för design och konsthantverk i Göteborg. Innan HDK studerade hon skulptur i tre år på Dômen konstskola och har även en filosofie kandidat i genusvetenskap.

Jessica Johannesson har mottagit bland annat IASPIS/Konstnärsnämndens ettåriga residens i London, Göteborgs Stad kulturstipendie samt ställt ut internationellt liksom i Sverige. Hennes verk finns representerade hos Statens konstråd och Göteborgs Stad.

Dela detta evenemang

bottom of page